Gouda úžasný sýr, který si můžete vyrobit i doma
Gouda je dánský sýr vyráběný z kravského mléka (samozřejmě ho můžete vyrobit i z jiného, jak budete…
Celý článekHlavatce 37, Hlavatce | +420 732 682 544 | lencova.veronika@seznam.cz
Při výrobě jogurtů a sýrů vysvětlíme proč je důležité dodržovat správné technologické postupy.
Kurzy v Českých Budějovicích, Tyršova 15, Suché Vrbné
Kurzy v Praze - Čechova 5, Letná
Historie o mléce a mléčných výrobcích Povyprávím Vám krásný příběh, jak a proč se sýry začaly vyrábět
Základní principy výroby sýrů Vysvětlím základní pojmy a postupy Např. co je to startér a co je to syřidlo
Výroba jogurtů, kefíru, mléčných výrobků, másla, farmářského sýru, či lučiny
Správný výběr a použití startovacích kultur, sýření, krájení, solení, lisování, uzení, uchovávání či výpočtu síly syřidla jeho přiměřené dávky
Ochutnávka výrobků z našich kultur, ochutnávka všeho co vyrobíme
Hezký dárkový certifikát, pokud chcete kurz výroby sýrů někomu darovat...(stačí ho vytisknout a obdarovat)
Slíbený příběh, či stará legenda
Stará legenda praví, že sýr byl "vynalezen" neznámým arabským nomádem. Říká se, že měl měch naplněný mlékem, aby vydržel cestu na koni přes poušť. Po pár hodinách jízdy zastavil, aby uhasil svou žízeň, jenže zjistil že se mléko srazilo na bledou vodovatou tekutinu a pevné bílé hrudky.
Protože měch byl vyroben z žaludku mladého zvířete, obsahujícího srážecí enzym známý jako rennin, mléko tedy bylo účinně rozděleno na sýřeninu a syrovátku kombinací renninu, horkého slunce a houpavými pohyby koně.
Během 5 hodin se naučíte
Přihláška do kurzu: Výroba sýrů
Přihlašte se do kurzu nebo se nás na cokoliv zeptejte. Rádi vám na vše odpovíme.
Gouda je dánský sýr vyráběný z kravského mléka (samozřejmě ho můžete vyrobit i z jiného, jak budete…
Celý článekTento sýr se používá pro přípravu různých italských dezertů. Chutná skvěle i na toastu posypaný cukrem! SUROVINY…
Celý článekVýroba sýrů je umění staré možná 10 000 let, tuto dovednost prý ovládali již staří Egypťané a…
Celý článek