Hlavatce 37, Hlavatce | +420 732 682 544 | lencova.veronika@seznam.cz

Kurz: Výroba sýrů

Při výrobě jogurtů a sýrů vysvětlíme proč je důležité dodržovat správné technologické postupy. Dozvíte se historii a původ a výrobu jogurtu a pokrmů z něj vyrobených.

Obsah kurzu


Historie

Historie o mléce a mléčných výrobcích

Základní principy

Základní principy výroby sýrů

Samotná výroba

Výroba jogurtů, kefíru, mléčných výrobků

Pracovní postup

Správný výběr a použití startovacích kultur, sýření, krájení, solení, lisování

Ochutnávka

Ochutnávka výrobků z našich kultur

Během 5 hodin se naučíte

  • Originální jogurt, 3 další druhy jogurtů a kefír 
  • Výroba másla
  • Balkánský sýr a čerstvý sýr
  • Receptury dalších druhů sýrů (camebert, gouda, ricotta)

Přihláška do kurzu: Výroba sýrů

Přihlašte se do kurzu nebo se nás na cokoliv zeptejte. Rádi vám na vše odpovíme.