Domácí sýr Mascarpone

18.3. 2020 Veronika Lencová 317x

Tento sýr se používá pro přípravu různých italských dezertů. Chutná skvěle i na toastu posypaný cukrem!

SUROVINY

1 l netučné smetany

1/4 čajové lžičky kyseliny vinné

POSTUP

Zahřejte smetanu na 82°C.

Přidejte kyselinu vinnou.

Míchejte asi 10-15 minut.

Smetana by se měla srazit na kousky sýřeniny.

Vyložte cedník dvojitou vrstvou jemného plátýnka, slijte syrovátku a nechte hodinu odkapat.

Vložte cedník do misky a nechte v ledničce přes noc odkapat (12 hodin).

Ráno sýr vyškrabte a uložte do neprodyšné nádoby.

Poznámka

Kyselina vinná se dá sehnat v obchodech se sýrařskými nebo vinařskými potřebami.

  • Nadpis formuláře

    Text formuláře

  • Kategorie